Turliv

Hverdagen nærmer seg med galoppsteg! Jobb og planleggingsdag er bare et lite døgn unna. Forrige uke ble derfor benyttet til turaktivitet, og lurt var det. For etter en særdeles regntung helg på Kvamskogen er det godt å vite at man rakk noen turer i rimelig ok vær før høsten trolig er her med full tyngde og virvlende våte høststormer.

Ekspedisjonstur

JADA! Jeg vet at det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. Men alvorlig talt: Været i helgen beviste med all tydelighet at man kan ha så gode turklær man bare vil, og allikevel bli våt til skinnet. Fordelen er selvfølgelig at det smaker desto bedre med peiskos og varm drikke i etterkant. Er dog ikke overbevist om at ungene nødvendigvis syntes helgens vær og turutflukter kunne forsvares med peis og kakao. Tror de intenst ønsket bestride foreldrene krav om at skal man på tur, så skal man på tur… 😀

Den største opplevelsen forrige uke var nok å gå fra Fløyen og hjem, i fantastisk terreng. Det var en opplevelse både med hensyn til vær, natur og selskap. Med bergtatt trønderbror på besøk ble det fort klart at dette var en tur han krever reprise av ved neste besøk til byen mellom de syv fjell.

Ekspedisjonstur

Det er noe majestetisk ved slike turer. Det gjør godt for både kropp og sjel. Kraftfull natur og sosialt samvær beriker og skaper rom for latter og humør. «Ut på tur aldri sur», er ingen overdrivelse (med unntak av når regnet bøtter ned uten stans…)! 😀

Ekspedisjonstur

Når trøndere som er vant med «myk» natur (fjell som ikke overstiger tregrensen) blir møtt med ville og skrinne Bergensfjell så gjør det inntrykk. Man føler litt på hvor liten man er, og hvor viktig det er å bruke sunn fornuft i selskap med slik yr villskap.

Ekspedisjonstur

At regnet innhentet oss og dusjet nedover hodene mot slutten, ble bare en verdig avslutning på en tur i nærkontakt med naturkreftene. Vi hadde det ikke travelt, og med en temperatur som var mer enn levelig spilte det i grunnen ikke så mye rolle om man godt fuktige nådde sitt mål, heimen.

Ekspedisjonstur

Det er med minnene om deilige ferieuker, turer og godt selskap at man nå går høsten i møtet. Batteriene er ladet, og man er egentlig riktig klar for å komme seg i gang med hverdagen igjen.

Hverdagene preger storparten av livet, og jeg ønsker møte dem med fokus, glede og tilstedeværelse.

En riktig god hverdag til alle! 😀

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Skriblerier og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Turliv

 1. ohlalacestlavie sier:

  Naa faar jeg skikkelig hjemlengsel! Tur er rett og slett nedskrytt, for meg er det den beste rekreasjon. Takk for at du deler opplevelsene og flotte bilder med oss som befinner oss paa flatlandet 😉

 2. eekageek sier:

  Åååh, så nydelig! Så ut som om dere hadde det superbra i alle fall 😀 Og han bror var i storform som alltid ser jeg. Skulle ønske jeg kunne ha vært med, selv om jeg tviler på at jeg ville greid løpe opp og ned fjell med beinet mitt. Man kan jo drømme… men kanskje til neste år da!

 3. elisabethdl sier:

  Ohlalacestlavie: Godt folk fra flatlandet kan la seg friste! Kanskje det blir en tur til heimlandet og de mange fjell snart? 😀

  Eekageek: Til neste år skal vi piske deg over fjell og vidde! 😀

 4. ohlalacestlavie sier:

  Absolutt!

 5. Sandra sier:

  Det hørtes ut som en riktig spennende tur! Var i allefall kjempe flotte bilder 🙂
  SANDRAH

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s