Skapet (fortsettelse)

Hun tar med seg lommelykten og speilet inn i skapet. Speilet bruker hun til å se seg over skulderen med. Sommerfuglsamlingen ligger igjen på kjøkkenbordet, godt synlig. Hun synes ikke sommerfugler skal stenges inne i skap. Forhåpentligvis vil noen finne dem og tenke at de er verdt å ta vare på.

Inne i skapet løfter hun gjentatte ganger på armene, dytter prøvende på veggen rundt seg. Forsikrer seg om at de vil tåle vekten av henne, om hun begynner flakse.

Hun vet at om hun blir etterlyst, så kommer de til å si at man må gå varsomt frem. Akkurat slik som hun selv bruker gjøre når hun løper lett og lydløst rundt, på jakt etter sommerfugler, med den lille håven sin. Kanskje ville de si at hun er sart og hjelpeløs, uten å vite at hun kan klare seg selv.

De kan ikke vite at hun har studert de flyktige og vakre sommerfuglene, forsøkt leve like lett og elegant som dem. Kan ikke fortsette. Hun har besluttet seg for at hun ikke skal studere sommerfugler lenger, for da krymper hun. Skapet er det perfekte skjulested.
——
Inne i skapet lytter hun etter lyder som ikke er der. Det er stille. Helt stille. Hun vrir urolig på seg, åpner døren på gløtt. Beveger seg forsiktig ut i rommet, mot bordet. Bøyer seg bekymret over sommerfuglsamlingen. Stirrer. Blunker. Ikke.

Samlingen kryper mot henne, vokser, folder seg ut og omringer. Speilet er ikke godt nok, det flakser og flyr alle steder, og hun makter ikke holde øye med dem alle. Speile dem.

Fresende lyder får det til å brekke seg i henne og hun krøker seg sammen som i krampe. Forsøker verge seg mot lydene, mot vingene som brenner seg fast på huden hennes når de kommer for nær.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Skriblerier og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Skapet (fortsettelse)

  1. c'est la vie! sier:

    Denne historien kan bli ganske lang, kan den ikke? Gleder meg til hele romanen kommer på trykk 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s