Listesteg

For lenge, lenge siden skjulte det seg et hus for enden av gaten. Et hus lik kråkeslottene i skrekkfilmene. Med sine stirrende øyne sto det der, midt i sin egen hage. Taust lot huset de enorme løvtrærne i hagen klø sine malingslitte vegger, og malingsflakene virvlet rundt og rundt i luften, dalte som snøfiller mot bakken.

Med sukk sto huset der, med stønn kjente det hvor vondt det gjorde i vegger og tak. Barna i nabolaget syklet stadig ned til enden av gaten, stoppet utenfor grinden. Tittet inn. Tittet seg over skuldrene. Trodde vindkastene var sopransyngende spøkelser som pirket dem på de små ryggene deres. Knipespøkelser.

Selvfølgelig hvinte barna. Tynne, skjærende sagelyder slapp ut mellom leppene, og de syklet raskt og uforsiktig tilbake langs den samme gaten, tilbake til de velholdte, smilende husene i lykkelige farger, og med pent danderte hekker. Høye hekker, lyddempere mot sukkene og stønnene fra huset ned i gaten. Huset med sine øyne, med sine slamrende lyder, skramlende lyder.

Barna hadde hørt alle historiene, laget noen selv også, om ulvelignende skrekkhyl og dramatisk skyggedans bak sønderslitte gardiner. Skygger på trappen. Skygger i hagen. Skygger ved porten. Det var nesten slik at de kunne høre skrekkfilmmusikken drønne i ørene når de lyttet til historiene. Snakket om historiene. Tenkte på historiene. Drømte om dem. Alene under dynene, i sine smilene lykkehus.

En dag bestemte de seg. De modige, modige barna. Med olje skulle de forhindre portens advarende knirkelyder. Med spader høyt hevet skulle de åpne porten. Ingen spøkelser skulle få dem til å snu, selv ikke med syngende toner og irriterende småknip.
Uansett hva som skjulte seg bak husets vegger, så skulle de finne ut av det. Malingsflassende vegger, ingen hindring. Lute trær, livvakttrær som forsøkte vifte dem vekk, skulle ikke lenger få skjule husets hemmeligheter. Langt ifra. Ikke tale om. De var lei, barna, lei av nysgjerrighet, og voksnes advarende blikk.

Med myseblikk og listeskritt var de klare.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i zumzummerum og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Listesteg

  1. Røsslyng sier:

    Bra driv og spanande tekst! Og bildet var kjempetøft. Spent på framhald eg;)

  2. Enig, spent på fortsettelsen 😀

  3. Hei, dere to!

    Tusen takk for kjempehyggelige tilbakemeldinger! 😀

    Er litt lite aktivitet her på bloggen om dagen. Jeg har jeg vært «lur» nok til å melde meg på NANAoWriMo, og dermed produseres det tekst i hvert ledig øyeblikk. Dette materialet er imidlertid så til de grader uredigert og ufordøyd at jeg nesten blir litt svett … 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s