Ikke si hvor jeg er!

Ute er lukten av høst. Metallisk luft som kiler meg. Venner som ler og ler og ler. Vennelatter og smilende lek. På bakken virvler bladene rundt beina på oss, der vi løper rundt i joggesko som snart skal parkeres for vinteren. Fukten trekker inn i stoffet. Men vi enser det ikke.

Vinden herjer med høstbladene. Toppluer og ullgensere. Bomgjemsel. Bomgjemsel med hyl og rop, med høye hysj! og ikke si hvor jeg er. Men han er ikke der. Ikke nå. Et annet sted. Han er bortgjemt og forsvunnet, og kanskje ikke like forelsket som jeg er. Allikevel kjennes det ut som om han kunne vært der, enda han slettes ikke er det. Det er bare meg alene. Inni meg. Tenke, tenke og krible. I brystet. Og det dunker tungt og intenst. Bare meg. Og alle de andre. De som ikke vet noen ting, om følelsene som virvler, lik bladene. Beveger seg fra gjemmested til gjemmested.

Det er akkurat som om alt virvler. Bladene, vennene, jeg. Rundt meg.  I meg. Jeg blir orkanøyet som står der så stille. Liksom. Når det egentlig er slik at jeg er en egen orkan inni meg selv. En orkan i orkanen.

Kiling i magen. Pirking i nakken. Han kunne vært der. Skulle vært der. Er det ikke. Og i den røde lille dagboken, der står alt. Alt om orkanen i orkanen. For det er jo den som egentlig er meg. Men om han noen gang skulle komme til å lese den, så vet han allikevel ikke hva det dreier seg om, for jeg har kamuflert ordene mine, tankene mine. Virvelvindene. Meg. Hemmelig og stille.

Har han kamuflert seg? Tenker han på meg? Eller ikke. Jeg vil jo det, men jeg tror det ikke. Egentlig. Eller så gjør jeg kanskje det allikevel. Håper. Drømmer. Svinser rundt sammen med vindene mine. De rare, tunge, sterke følelsene som får det til å bølge i meg, som får meg til å få lyst til å gråte og le. Samtidig. For kroppen, de sitrende tankene, og kriblingen i magen, ingen av dem lytter til meg.

Image

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s